Werkwijze

Werkwijze online psycholoog

De werkwijze van een online psycholoog is hetzelfde als van een reguliere psycholoog. Je hebt je eigen behandelaar en die houd je tot het einde van de behandeling. 

Online therapie maakt het makkelijker om behandeling te volgen en maakt de drempel minder hoog, mede omdat dit ook anoniem kan. Ook vinden mensen de vrijheid fijn om vanuit hun vertrouwde omgeving en rekening houdend met hun drukke agenda’s toch één op één proffesionele hulp te krijgen.  Je kan namelijk behandeling krijgen ondanks dat je niet in Nederland woont of bent (handig voor expats die in de Nederlandse taal behandeling willen krijgen).

Doordat wij geen contracten met zorgverzekeraars hebben, is er geen wachttijd en vinden dat zorg voor iedereen, overal ter wereld, beschikbaar moet zijn.

Iedereen is anders en heeft zijn eigen wensen. Wij, bij psychischehulponline.nl vinden het belangrijk dat de behandeling bij jou past en bij jouw hulpvraag en klachten aansluit. Wij leveren dus maatwerk en kijken naar oplossingen die het beste zullen helpen om jouw psychische klachten te verminderen.

Gratis Kennismakingsgesprek


Wil jij kijken of online behandeling iets voor jou is? Of heb je vragen over behandeling? Vraag dan naar ons gratis kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt ongeveer 15-20 minuten waarbij je al je vragen kan stellen en kan kijken of het iets voor jou is en of je de klik voelt! Je kan je hiervoor vrijblijvend aanmelden via het aanmeldformulier hieronder of de groene knop hierboven. 

Kosten 


De behandeling is één op één met je vaste (erkende) psycholoog. Wij hanteren het landelijk NZA-tarief van  €.95,- per sessie van 45 minuten (beeld)bellen en  €.45,- voor mailcontact. Op onze pagina prijzen kan je meer informatie vinden.  
Online psychische hulp wordt in sommige gevallen vergoed vanuit internationale zorg-, reis- en expatverzekeringen en/of vanuit werkgevers. Vraag dit na bij jouw verzekeraar / werkgever.

Nederlandse psycholoog vanuit het buitenland


Wanneer je voor onbepaalde tijd in het buitenland verblijft kan het lastig zijn een Nederlandse psycholoog te vinden. Juist bij behandeling is het belangrijk dat jij je zo gemakkelijk mogelijk kan uiten en dat gaat toch altijd het beste in je eigen taal. Online psychologie bied die mogelijkheid om toch behandeling te krijgen en daarmee houden we rekening met de verschillende tijdzones. Kijk hier voor meer informatie

Psycholoog zonder wachtlijst


Wij vinden het belangrijk dat je zo snel mogelijk geholpen wordt. Klachten kunnen namelijk verergeren wanneer je er langer mee rondloopt terwijl je zoveel kan bereiken met wat hulp van buitenaf. Wij hebben om deze reden geen contracten met zorgverzekeraars en kunnen dus de beste zorg bieden, zonder wachtlijst. 

Wetenschappelijk bewezen behandeltechnieken


Wij maken gebruik van wetenschappelijk bewezen behandeltechnieken en vinden het belangrijk maatwerk te leveren. Om maatwerk te kunnen leveren kijken we waar jouw behoefte ligt en luisteren goed naar wat jouw klachten zijn. Aan de hand daarvan passen wij de behandeling aan. 

Psychische klachten


De werkwijze van een online psycholoog is, net zoals bij een reguliere psycholoog, gefocust op een verscheidenheid aan psychische klachten. Op onze pagina psychische klachten vind je meer informatie over verschillende psychische klachten en daarnaast geven we ook tips wat je zelf kan doen per klacht. 

Duur behandeling


Wij kijken naar jouw behoeftes en jouw klacht. De hoeveelheid is afhankelijk van je behoeftes en hoeveel last je van de klacht hebt. Mocht je nou al jarenlang last hebben van de klacht, kan je voorstellen dat het verminderen van die klacht langer de tijd kost dan iets wat nog maar kort (en minder heftig) aanwezig is. De meeste mensen willen een meer intensieve periode hebben waarin ze aan de klacht werken en kiezen daarom voor 1 gesprek per week of 2 weken. Wil jij gewoon af en toe iemand hebben om mee te sparren dan kan je bijvoorbeeld 1 keer per maand of twee maanden een afspraak inplannen. 

Behandeling duurt gemiddeld tussen de 6 en 10 gesprekken. Het eerste gesprek is altijd een intake waarbij we zoveel mogelijk over de klachten te weten willen komen. Wil jij meer of juist minder gesprekken? Geen probleem! Jij bepaalt waar je behoefte aan hebt en hebt dus ook de vrijheid de behandeling te pauzeren of te stoppen in overleg met je behandelaar. 

Psycholoog zonder verwijzing van de huisarts


Je hebt bij ons geen verwijzing van de huisarts nodig.  Onze visie is dat iedereen die behoefte heeft aan behandeling, ook die mogelijkheid moet hebben zonder dat er een diagnose gesteld moet worden. Daarnaast vinden wij dat dat ook moet kunnen zonder dat de huisarts informatie krijgt over de behandeling. 

Het team 


Wij vertellen je graag meer over onszelf en onze visie. 

Tips


Wij hebben een interessante blog met leuke verhalen en leerzame filmpjes op ons youtube kanaal die jou verder op weg kunnen helpen!

Beeldbellen

SkypeFaceTime, Wire en Zoom hebben als voordeel dat je elkaar kan zien en lijkt daarom het meest op de manier van therapie waarbij je bij de psycholoog op de bank zit, alleen nu hoef je je huis niet meer uit. 

Mail

Mail heeft als voordeel dat je de tijd hebt om e.e.a te laten bezinken en terug kan lezen wat er besproken is. Ook wanneer het moeilijk is tegelijkertijd een afspraak in te plannen kan dit een goed alternatief zijn. 

Aanmelden gratis kennismakingsgesprek