Psycholoog zonder verwijzing

Bij ons kan je terecht zonder verwijzing van de huisarts

Onze visie is dat iedereen die behoefte heeft aan behandeling, ook die mogelijkheid moet hebben zonder dat er een diagnose gesteld moet worden. Daarnaast vinden wij dat dat ook moet kunnen zonder dat de huisarts informatie krijgt over de behandeling. 

Voordelen zorg zonder verwijzing

  • Geen lange wachtlijsten
  • Geen diagnose/label als jij dat niet wil
  • Alles blijft privé. Informatie wordt niet naar de huisarts of naar de verzekering gestuurd. 
  • Je kan in behandeling zonder diagnose en met alle soorten klachten
  • Geen bemoeienis van de verzekering waardoor beter maatwerk kan worden geleverd. 


Psychische zorg moet er niet alleen zijn voor mensen die een stoornis of heftige klachten hebben. Zorg moet ook beschikbaar zijn voor mensen die er behoefte aan hebben zonder dat er dus een verplichting tot een diagnose moet zijn. Voor iedereen die wil groeien, meer zelfinzicht wil krijgen en die plezier beleven aan de weg naar een “betere ik”.

Wij zien behandeling als een kans. Een kans om te groeien en de beste versie van jezelf te worden en die levensvragen te stellen die nu onbeantwoord blijven. Meer uit het leven te halen is soms lastig bij jezelf te bewerkstelligen. Blinde vlekken zorgen soms dat je niet verder komt. Waarom zou je het wiel alleen uit moeten vinden terwijl iemand je hierbij kan helpen?

Geen contracten met zorgverzekeraars


Naast dat wij vinden dat zorg overal beschikbaar moet zijn, vinden wij ook dat zorg niet gebonden moet worden aan regels vanuit verzekeringen. In de psychische zorg zijn er de laatste jaren veel dingen veranderd:

  • De wachtlijsten worden langer
  • Psychologen moeten steeds meer rapporteren ten koste van de behandeltijd
  • De sessies moeten korter vanwege kostenbesparing
  • De verzekeraar bepaalt hoe protocollen en dus de behandelvorm moet zijn

Psychologen kunnen niet hun kwaliteiten laten zien wanneer ze op deze manier aan banden worden gelegd. Dit alles bij elkaar frustreert ons enheeft ons doen besluiten het anders te doen. Onze visie is om de zorg weer te focussen om waar het om echt om gaat. Zorgen voor mensen. Helpen dat zij weer beter worden en weer in hun kracht komen te staan. Om deze redenen hebben wij geen contracten met zorgverzekeraars. Wij willen namelijk de beste zorg bieden die mogelijk is. Dat wij geen contracten met zorgverzekeraars hebben betekent dat de factuur eerst zelf betaald moet worden. In sommige gevallen zal de verzekeraar alsnog achteraf de kosten vergoeden.

 

Geen wachtlijst


Door onze werkwijze hebben wij geen wachtlijsten. Je kan bij ons dezelfde week nog terecht voor een intake (of gratis kennismakingsgesprek). 

Prijzen 


Zorg zonder verwijzing van de huisarts wordt niet vergoed door de verzekering. De kosten zal je daarom zelf moeten betalen. Wanneer je wel kiest voor zorg die vergoed wordt (dus met verwijsbrief) zit je nog steeds vast aan je eigen risico. De uiteindelijke kosten wijken om die reden niet veel van elkaar af. 

Aanmelding gratis kennismakingsgesprek