Psychische hulp in het buitenland

Er zijn een hoop Nederlanders die voor een onbepaalde tijd in het buitenland verblijven. Het kan zijn dat je voor je werk, omdat je aan het reizen bent of wat voor reden dan ook, langere tijd in het buitenland verblijft. Psychische Hulp Online geeft iedereen die in het buitenland zit de optie tot online behandeling bij een Nederlandstalige psycholoog. 

Wil jij kijken of er een klik is met je psycholoog, of wil jij meer informatie over hoe online behandeling werkt? Vraag dan ons gratis kennismakingsgesprek aan. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos. 

  Veelgestelde vragen

  Voordelen online therapie vanuit het buitenland op een rijtje

  • Behandeling in je eigen taal waardoor je je makkelijker uit kan drukken.
  • Flexible planning (wij houden rekening met verschillende tijdzones)
  • Geen wachtlijsten
  • Één op één gesprekken met een vaste psycholoog
  • Online behandeling via beeldbellen of mail
  • Je kan je aanmelden zonder tussenkomst van een huisarts 
  • Betrouwbaar (jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden)
  • We maken gebruik van wetenschappelijk bewezen behandelmethoden en kijken wat bij jou past.
  • Behandeling bij verschillende psychische klachten

  Nederlandse psycholoog vanuit het buitenland

  • Het kan in het buitenland zeer lastig zijn een psycholoog te vinden die jouw taal spreekt. 
  • Wanneer je een psycholoog in een andere taal spreekt, kan het lastig zijn jezelf goed uit te drukken, wat effectieve behandeling in de weg staat. 

  Als je in het buitenland zit kan het lastig zijn om een psycholoog te vinden in je eigen taal. Überhaupt kan het in sommige culturen lastig zijn een psycholoog te vinden. Als het wel lukt een psycholoog te vinden is het meestal in de taal van dat land.  Dit hoeft voor veel mensen geen probleem te zijn. Echter, gevoelens uitdrukken, hoe goed je ook bent in de taal van dat land, kan soms lastig zijn. Juist bij behandeling is het zo ontzettend belangrijk dat je je kan uitdrukken op een manier waar jij je prettig bij voelt. Daarnaast kunnen culturele verschillen de behandeling lastiger maken en soms zelfs voor onbegrip zorgen. 

  Doordat wij online behandeling aanbieden, kan je overal ter wereld toch die zorg krijgen die je nodig hebt, in je eigen taal. Bij de online behandeling krijg je je vaste psycholoog waarmee je één op één gesprekken voert. 

  Psycholoog zonder verwijsbrief huisarts

  Je hebt bij ons geen verwijzing van de huisarts nodig.  Onze visie is dat iedereen die behoefte heeft aan behandeling, ook die mogelijkheid moet hebben zonder dat er een diagnose gesteld moet worden. Daarnaast vinden wij dat dat ook moet kunnen zonder dat de huisarts informatie krijgt over de behandeling. Lees hier meer. 

  Flexibele planning zonder wachtlijst

  Psychische Hulp Online is volledig Online. Dit zorgt voor meer flexibiliteit. We houden rekening met de verschillende tijdzones en zo kan iedereen overal ter wereld een afspraak inplannen. Daarnaast kan je vanuit je eigen huis de behandeling volgen, wat reistijd scheelt. 

  Er wordt rekening gehouden met: 

  • drukke agenda’s.
  • continuïteit als je vaak reist.
  • verschillende tijdzones

  Wanneer je je aanmeldt voor behandeling krijg je (meestal) binnen 24 uur een reactie. Er kan dan gelijk een kennismakingsgesprek of een intake ingepland worden binnen een week. Je komt dus niet op een wachtlijst te staan! 

  Met welke klachten kan ik naar een online psycholoog?

  Je kan bij psychische hulp online voor een verscheidenheid aan klachten terecht. Online therapie wijkt daarbij niet af van reguliere therapie.

  Je kan denken aan angstklachten, somberheid/depressie, burnout, piekeren of beter leren omgaan met bepaalde veranderingen / lastige situaties. Ook kan je terecht met levensvragen zoals “Wat zijn mijn doelen in het leven?” etc. Op de pagina psychische klachten kan je een aantal voorbeelden vinden.

  Wanneer je in het buitenland verblijft kunnen er bijkomstige klachten zijn zoals heimwee, moeite met het wennen aan de nieuwe cultuur en veranderingen. Ook met deze klachten kan je terecht bij een psycholoog. 

  Prijzen

  De behandeling is één op één met je vaste (erkende) psycholoog. Wij hanteren het landelijk NZA-tarief van  €.95,- per sessie van 45 minuten (beeld)bellen en  €.90,- voor mailcontact. Op onze pagina prijzen kan je meer informatie vinden.   

  Online psychische hulp wordt in sommige gevallen vergoed vanuit internationale zorg-, reis- en expatverzekeringen en/of vanuit werkgevers. Vraag dit na bij jouw verzekeraar / werkgever. 

  Meer over onze werkwijze


  Aanmelden gratis kennismakingsgesprek