Over Ons

Over ons

Het team

maaike cruijssen online Psycholoog

Maaike Cruijssen

Ik ben oprichter en psycholoog bij psychischehulponline.nl.
Mijn doel is om psychische ondersteuning voor iedereen en waar ook ter wereld, beschikbaar te maken. Iedereen wil graag gehoord worden en iedereen is ook uniek. Mijn passie is om per persoon te kijken wat goed bij diegene past.

yvonne hospers psycholoog

Yvonne Hospers

Ons hele leven leren en groeien we. Maar soms wordt het leven iets te zwaar en heb je wat extra hulp, steun en advies nodig. Mijn hart ligt erin mensen weer op weg te helpen.

Onze visie 


Psychische hulp online is opgericht door Maaike Cruijssen. Onze visie is om psychische hulp overal ter wereld bereikbaar te maken. Bereikbaar voor mensen die behoefte hebben aan zorg en zodat psychologen ook vanuit meerdere locaties kunnen werken.  Tijdens verschillende reizen is het Maaike helder geworden dat er een grote behoefte is aan psychische ondersteuning via een Online platform. De behoefte was er, alleen waren er nog geen middelen. Maar Online psychische hulp is er niet alleen voor mensen in het buitenland. Online zorg is er voor iedereen. Ook in Nederland kan het zijn dat de psycholoog waar je graag heen wil zich aan de andere kant van Nederland bevindt.

Online behandeling voor iedereen


Psychische zorg moet er niet alleen zijn voor mensen die een stoornis of heftige klachten hebben. Zorg moet ook beschikbaar zijn voor mensen die er behoefte aan hebben. Die willen groeien, meer zelfinzicht willen krijgen en die plezier beleven aan de weg naar een “betere ik”.Gaan naar een psycholoog werd veelal gezien als iets waarvoor men zich schaamt. (Gelukkig zien wij een verandering en praten mensen steeds makkelijker over hun psycholoog en problemen. ) Wij hebben een andere visie en zien het juist als een kans. Een kans om te groeien en de beste versie van jezelf te worden. Meer uit het leven te halen is soms lastig bij jezelf te bewerkstelligen. Blinde vlekken zorgen soms dat je niet verder komt. Waarom zou je het wiel alleen uit moeten vinden terwijl iemand je hierbij kan helpen.
levenskeuzes psycholoog online 2

Geen contracten met zorgverzekeraars


Naast dat wij vinden dat zorg overal beschikbaar moet zijn, vinden wij ook dat zorg niet gebonden moet worden aan regels vanuit verzekeringen. In de psychische zorg zijn er de laatste jaren veel dingen veranderd:

  • De wachtlijsten worden langer
  • Psychologen moeten steeds meer rapporteren ten koste van de behandeltijd
  • De sessies moeten korter vanwege kostenbesparing
  • De verzekeraar bepaalt hoe protocollen en dus de behandelvorm moet zijn

Psychologen kunnen niet hun kwaliteiten laten zien wanneer ze op deze manier aan banden worden gelegd. Dit alles bij elkaar frustreert ons en heeft ons doen besluiten het anders te doen. Onze visie is om de zorg weer te focussen om waar het om echt om gaat. Zorgen voor mensen. Helpen dat zij weer beter worden en weer in hun kracht komen te staan. Om deze redenen hebben wij geen contracten met zorgverzekeraars. Wij willen namelijk de beste zorg bieden die mogelijk is. Dat wij geen contracten met zorgverzekeraars hebben betekent dat de factuur eerst zelf betaald moet worden. In sommige gevallen zal de verzekeraar alsnog achteraf de kosten vergoeden.

Aanmelden gratis kennismakingsgesprek