Expat psycholoog

Expat psycholoog

Psychische Hulp Online geeft mensen die in het buitenland verblijven de optie tot behandeling bij een Online psycholoog in hun eigen moedertaal. 


Als expat woon je tijdelijk of definitief in het buitenland. Het kan zijn dat je voor je werk, of voor privé besloten hebt in het buitenland te verblijven. Dit kan hele gezonde en leuke spanning met zich mee brengen. Maar soms kan deze spanning overgaan in stress. Een nieuwe situatie vergt wat aanpassingsvermogen, maar dit kan moeilijker zijn dan gedacht. Het kan gebeuren dat je je draai niet weet te vinden, of dat culturele verschillen ervoor zorgen dat deze spanning te hoog oploopt. Het kan dan een verstandige keuze zijn contact op te nemen met een expat psycholoog om samen te kijken naar de klachten.

Veelvoorkomende klachten:

 • Slaapproblemen

 • Verstoord eetpatroon

 • Piekeren

 • Gemis van vrienden thuis

 • Moeite met aanpassen aan de cultuur

 • Spanningen

 • Somberheid

 • Angst

 • Moeite met het oppakken van praktische zaken (bv hobby’s)

 • Sociaal isolement

 • Heimwee

Online behandeling is niet alleen voor expats die problemen ervaren die betrekking hebben op het bestaan van een expat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al klachten had toen je nog in Nederland woonde. Mogelijk ben je al met deze klachten naar een psycholoog geweest, maar moest je stoppen met de behandeling vanwege de verhuizing. Misschien heb je nooit eerder behandeling gehad, maar nu je in het buitenland verblijft heb je hier juist wel behoefte aan.

Psycholoog in eigen taal 

Als expat kan het lastig zijn om een psycholoog te vinden in je eigen taal. Überhaupt kan het in sommige culturen lastig zijn een psycholoog te vinden. Met geluk kan het zijn dat je (mogelijk vanuit werk) wel een psycholoog hebt gevonden. Meestal is de behandeling dan in het Engels. Dit hoeft voor veel mensen geen probleem te zijn. Echter, gevoelens uitdrukken, hoe goed je ook bent in Engels, kan soms lastig zijn. Juist bij behandeling is het zo ontzettend belangrijk dat je je kan uitdrukken op een manier waar jij je prettig bij voelt. Daarnaast kunnen culturele verschillen de behandeling lastiger maken en soms zelfs voor onbegrip zorgen.

Praktisch


Vergoeding

Online psychische hulp wordt steeds vaker vergoed vanuit internationale zorg-, reis- en expatverzekeringen en/of vanuit werkgevers. Vraag dit na bij jouw verzekeraar / werkgever. 

Behandeling

Online behandeling geeft mensen die in het buitenland verblijven de optie om behandeling te krijgen in hun eigen moedertaal. Door gebruik van moderne middelen zoals beeldbellen, mail en chatten, kan jij toch de behandeling krijgen waar jij behoefte aan hebt.

De behandeling is hetzelfde als reguliere therapie. Het enige verschil zit hem erin dat je niet in dezelfde kamer aanwezig bent. Dit is juist voor expats een uitkomst; behandeling overal ter wereld, met een psycholoog in jouw moedertaal.

Tijdsverschil

Tijdsverschil zal geen probleem zijn bij de behandeling. Bij psychische hulp online wordt er rekening gehouden met het tijdsverschil.

Aanmelden gratis kennismakingsgesprek