Expat psycholoog

Expat psycholoog

Psychische Hulp Online biedt behandeling voor expats aan bij een Nederlandstalige psycholoog. 


Als expat woon je tijdelijk of definitief in het buitenland. Het kan zijn dat je voor je werk, of voor privé besloten hebt in het buitenland te verblijven. Dit kan hele gezonde en leuke spanning met zich mee brengen. Maar soms kan deze spanning overgaan in stress. Een nieuwe situatie vergt wat aanpassingsvermogen, maar dit kan moeilijker zijn dan gedacht. Het kan gebeuren dat je je draai niet weet te vinden, of dat culturele verschillen ervoor zorgen dat deze spanning te hoog oploopt. Het kan dan een verstandige keuze zijn contact op te nemen met een expat psycholoog, zodat je vanuit het buitenland toch een Nederlandstalige psycholoog kan spreken en  samen kan kijken naar de klachten.

Veelvoorkomende psychische klachten zijn:

Online behandeling is niet alleen voor expats die problemen ervaren die betrekking hebben op het bestaan van een expat. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je al klachten had toen je nog in Nederland woonde. Denk hierbij aan depressie, angstklachten of levensvragen. Mogelijk ben je al met deze klachten naar een psycholoog geweest, maar moest je stoppen met de behandeling vanwege de verhuizing. Misschien heb je nooit eerder behandeling gehad, maar nu je in het buitenland verblijft heb je hier juist wel behoefte aan.

Nederlandse psycholoog vanuit het buitenland

Als expat kan het lastig zijn om een psycholoog te vinden in je eigen taal. Überhaupt kan het in sommige culturen lastig zijn een psycholoog te vinden. Met geluk kan het zijn dat je (mogelijk vanuit werk) wel een psycholoog hebt gevonden. Meestal is de behandeling dan in het Engels. Dit hoeft voor veel mensen geen probleem te zijn. Echter, gevoelens uitdrukken, hoe goed je ook bent in Engels, kan soms lastig zijn. Juist bij behandeling is het zo ontzettend belangrijk dat je je kan uitdrukken op een manier waar jij je prettig bij voelt. Daarnaast kunnen culturele verschillen de behandeling lastiger maken en soms zelfs voor onbegrip zorgen. Online behandeling zorgt dat je toch een Nederlandse psycholoog kan spreken vanuit het buitenland. 

Psycholoog in het buitenland:  Praktische zaken


Online behandeling bij een psycholoog vanuit het buitenland 

Online behandeling geeft mensen die in het buitenland verblijven de optie om behandeling te krijgen in hun eigen moedertaal. Door gebruik van middelen zoals beeldbellen en mail, kan jij toch de behandeling krijgen waar jij behoefte aan hebt. Wij maken gebruik van wetenschappelijk bewezen behandelmethoden en kijken wat het beste bij jou past om de klachten te verminderen. 

De behandeling is hetzelfde als reguliere therapie en je kan dus ook voor verschillende psychische klachten bij ons terecht. Het enige verschil zit hem erin dat je niet in dezelfde kamer aanwezig bent. Dit is juist voor expats een uitkomst; behandeling bij een Nederlandse psycholoog vanuit het buitenland. 

Tijdsverschil bij het plannen van een online behandeling 

Tijdsverschil zal geen probleem zijn bij de behandeling. Bij psychische hulp online wordt er rekening gehouden met het tijdsverschil. 

Psycholoog zonder wachtlijst

Wij vinden het belangrijk dat je snel geholpen kan worden zodat de klachten niet de tijd hebben om te kunnen verergeren. Afhankelijk van de agenda’s kan je diezelfde week nog terecht voor een kennismakingsgesprek of een intake. 

Vergoeding 

Online psychische hulp wordt in sommige gevallen vergoed vanuit internationale zorg-, reis- en expatverzekeringen en/of vanuit werkgevers. Vraag dit na bij jouw verzekeraar / werkgever. Lees meer over de prijzen

Aanmelden gratis kennismakingsgesprek